Home
home
bografia
recensioni
repertorio
programmi proposti
discografia
galleria fotografica
contatti

RECENZIJE
...odlično izvajanje Honeggerjeve sonate za violino solo. Skladba, nenavadna za poslušanje, toda z glasbenega vidika izredno zanimiva, je Šiškoviču dala priložnost, da s svojo stradivarko pokaže vso svojo spretnost in tehniko z resnično izjemnimi rezultati.
Co. M
Messaggero Veneto

UDINE


Izvajalec, inteligentno predan glasbenemu izražanju... Njegovo bistro in občuteno fraziranje je prišlo do izraza predvsem v zbranem izvajanju osrednjega stavka Tartinijevega koncerta.
vice
Gazzetta di Parma
PARMA


Šiškoviča, strokovno izoblikovanega in vigoroznega glasbenika, je treba ceniti predvsem zaradi njegove interpretacijske kontinuitete, zaradi njegove svežine in barvitosti. Tudi ob briljantnih in prekipevajočih Paganinijevih Capriccih daje prednost glasbi in strukturi.
C. G.
Il Piccolo
TRST


Schumannovo sonato v a-molu op. 105 za violino in klavir je izvajal v vsej njeni magični sugestiji, saj je znal izvrstno dozirati in harmonično usklajevati tone vse do strastne fantazije v finalu.
C.G.
Messaggero Veneto
UDINE


Oba solista sta nam s svojo veliko muzikaličnostjo, z izjemno mehkobo zvoka in natančnim in jasnim izvajanjem programa nudila res nepozaben večer.
Ma. Ch.
Cronache Varesine
VARESE


Ravelovo sonato... je tržaški violinist poglobil izredno briljantno. Šiškoviču uspe takoj v Allegrettu povzdigniti topli in nebeški zvok inštrumenta, predvsem pa pokazati bistro izvajalsko domišljijo.
Gianni Gori
Il Piccolo
TRST


Violinist Črt Šiškovič je napravil močan vtis zaradi neoporečne tehnike in oblikovanja zvokov...
U.M.
Kölner Stadtanzeiger
KÖLN


Globok vtis je napravilo izvajanje koncerta za violino v a-molu J. S. Bacha, v katerem so Šiškovič in glasbeniki komornega orkestra »Kammer Ensemble Cologne« pokazali močan temperament in komorno homogenost.
wi
Westfalen Blatt
BIELEFELD


Popolno obvladanje tehnike, odločni poteg loka, ritmična jasnost, lep zvok, temperament in za njegovo starost nenavadno močna osebnost.
Rolfe Heron
Taunus Zeitung
FRANKFURT


Pravo doživetje je pomenil nastop Jugoslovana Črta Šiškoviča, ki je izvajal Chaussonovo skladbo za klavir in violino. V njej so se prepletala ekspresivna in mehka mesta, ki jih je mladi in obetajoči violinist izvajal z rigoroznim in čistim tonom in pri tem pokazal neverjetno izrazno moč.
Se
Kleine Zeitung
CELOVEC


Izvajanje Prokofjeve sonate v D-duru op. 94 je napravilo zelo pozitiven vtis... Živahnost izvajanja je bila predvsem rezultat učinkovitega artikuliranja, drdrajočih staccatov in skoraj razblinjajočih se legatov.
Goe
Frankfurter Allgemeine Zeitung
FRANKFURT


Glasbenik ni samo mojstrsko izvajal skladbe in vzorno čisto intoniral, marveč je znal tudi navdušiti publiko z lahkotnostjo svojega igranja in nazornim solističnim izvajanjem.
Marianne Kierspel
Kölner Stadtanzeiger
KÖLN


...me je prepričala njegova muzikalna orientacija znotraj tehničnih umetnij - po tej slutim, da je Stradivarijeva violina v pravih rokah, v rokah mladega umetnika, veščega občutenih fraziranj, tonskih niansiranj, skratka muzikalnega podajanja.
Pavel Mihelčič
Delo
LJUBLJANA


Črtomir Šiškovič je svoj solo zelo ekspresivno zaigral in v počasnem fraziranju prevzel poslušalca s polno in mehko melodičnostjo svojega inštrumenta.
Ulrike Kienzle
DARMSTADT


Igranje solista je navdušilo ne le zaradi odlične tehnike, marveč tudi zaradi izrazite tonske čistosti in žametnega zvoka njegovega dragocenega inštrumenta.
G. S.
Siegener Zeitung
SIEGEN


Šiškovič z radodarnim, polnim, živim zvokom violine, z diferencirano dinamiko, v premišljenem niansiranju barv in moči, v prednašanju glasbenih misli in čustvene nabitosti...
Pavle Merkù
Primorski dnevnik
TRST